SSN Sports Blog
Reklam
Reklam

Vücut Geliştirmenin Sağlığa Zararı Var mı?

19.11.2020
915
Reklam
Vücut Geliştirmenin Sağlığa Zararı Var mı?

Vücut Geliştirmenin Sağlığa Zararı Var mı?

Sağlıklı yaşam günümüzde artan ve ilgi duyulan bir konu haline gelmiştir. Bu ilginin arması sebebiyle vücut geliştirme konuları özellikle genler arasında giderek artmaya başlamış ve faaliyetlerini de beraberinde getirmeye başlamıştır. Gelişimlerin artması vücut geliştirmenin sağlığa zararı var mı sorularının da artmasına neden olmuştur. Beden formlarını bir şekle sokmak için yapılan sporlar vücut geliştirme amacını taşır. Ağırlık kaldırarak yapılan spor hareketlerinin yanı sıra vücut geliştirmede bir takım protein ve benzeri takviyelerden de yararlanıldığı görülür. Bu takviyeler vücudu hazırlarken yapılan spor hareketleriyle de vücudun şekillenmesini sağlar. Süreç sonunda istenilen şekle kavuşulur.

Sporun Temelinde Vücut Geliştirme Vardır

Reklam

Yapılan tüm sporların temelinde vücut geliştirme amacını bünyesinde taşımaktadır. Vücut geliştirme hareketleriyle de bedenin üzerinde sağlığın daha temel şartlarla da geliştirildiği görülür. Doğru ve sağlıklı vücut geliştirme sporu için öncelikle düzenli ve doğru antrenman yapılması gerekmektedir. Ayrıca düzenli uyku ve düzenli beslenme bu aşamada şart olarak kabul edilir. Sürekli yağ ağırlıklı beslenen vücudun vücut geliştirme konusunda başarısız olur. Başarısızlığa ek vücut geliştirmenin sağlığa zararı olabilecek durumlar da gözlemlenir. Zararı yaşamamak için uyku, beslenme ve antrenman hususlarında hassas olmak gerekir.

Zararlı Olan Vücut Geliştirme Değil Kullanılan İlaçlardır

Kasları geliştirmeye ve gücünü arttırmaya yönelik son derece verimli ve sağlıklı olmayı sağlayan sporların yapımı vücut geliştirmeyi sağlar. Yeteri kadar sıvı tüketerek ve iğne kullanmadan yapılan vücut geliştirme bedeninize zarar vermez. Aksine fayda verir. Ancak doping ve benzeri gibi ilaçların kullanılması vücut geliştirmeyi sağlığa zararlı hale getirmektedir. Vücut geliştirmenin sağlığa zararı olarak durum kısa sürede hızlı sonuç alabilmek adına yapıldığı görülür. Sağlığa zararlı olan vücut geliştirme için yapılan spor faaliyetleri değil vücut geliştirme yaparken kullanılan ilaçlardır.

Küçükler İçin Uygun Spor Değil

Vücut geliştirme sporu ağırlık kaldırarak yapılır. 14-15 yaşından küçük olan sporcular için vücut geliştirme sporu sağlıklı olarak görülmez. Uzmanların önermediği durum henüz 14 yaşına gelmemiş çocukların henüz kas ve kemik yapıları tam olarak yerine oturmamasından kaynaklı uygun kabul edilmez. Gelişim çağı içerisinde olan çocukların ağırlık kaldırarak spor yapmaları sağlık açısından olumsuz sonuçlarla karşılaşmalarına neden olur. Gelişim engelleyici koşulları yaşamalarına olanak verir.

Vücudun Dayanıklılığı ve Gücü Artıyor

Vücut geliştirme sporunun en önemli gerekliliklerinin başında yağsız ve düzenli beslenme yer alır. Bu iki durumun yanında düzenli antrenman ve uyku hali ile vücut geliştirmenin sağlığa zararı olabilecek durumlar yaşanmaz. Kas ve kemikleri güçlendiren, adaleleri genişleten, kadınlara geniş omuz, erkeklere ise baklava vücut yapmalarını bu hareketler bütünlüğü sağlar. Bedeninin bütünsel gücünde artış meydana gelir. Sürekli olarak ağırlık kaldırımının olmasıyla birlikte dayanıklılık ve güç seviyenizde bir artış oluşur. Kas ve kemik yapısını da güçlendirerek vücudun sıkı şekil alması ortaya çıkar.

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Copyright © 2020, SSN Sport Style Nutrition, All Rights Reserved.