SSN Sports Blog
Reklam
Reklam

Tarihi Geçmiş Protein Tozu Kullanılabilir mi?

Reklam
Tarihi Geçmiş Protein Tozu Kullanılabilir mi?

Tarihi Geçmiş Protein Tozu Kullanılabilir mi?

Sizin de bilmiş olduğunuz gibi vücut geliştirmek ya da daha ideal bir görünüme kavuşmak isteyen kişiler doğrudan spora başvurur. Genellikle spora ilk başladıkları zaman da karşılarına protein tozu çıkıp yeni şeyler öğrenmek isterler. Protein tozlarının düzenli ve doğru kullanımı ile birlikte kas gelişimine olumlu etkide bulunduğu birçok defa ispatlanmıştır. Merak edilen bir diğer konu ise tarihi geçtikten sonra neler yapılması gerektiği olur. Biz de bu içerikte sizin için tarihi geçmiş protein tozu kullanılabilir mi konusunda merak edilen her türlü soruya cevap verdik.

Protein Tozu Nedir?

Reklam

Konunun daha iyi anlaşılabilmesi açısından öncelikli protein tozunun ne olduğunu açıklamak ile başlayalım. Protein tozu kısaca et, balık, meyve, sebze, süt ya da peynir gibi besinlerin içerisinde bulunan proteini içeren bir takviyedir. Doğru koşullarda üretilen markalı protein tozları insan vücudu için oldukça yararlı olup özellikle spor yapan kişilerin protein ihtiyacını tam olarak karşılar. Bu sayede vücut gelişimini hızlandırıp arzu edilen görünüme daha kısa sürede kavuşulmasına yardımcı olur.

Protein Tozu Çeşitleri?

Tarihi geçmiş protein tozu kullanımı konusuna giriş yapmadan önce bir de çeşitlerinin neler olduğundan bahsedelim. Günümüzde üretilen protein tozları diyetiniz, vücut tipiniz, antrenman tarzınız ve içerik bakımından değişkenlik gösterebilir. Neredeyse her üründe olduğu gibi ne yazık ki protein tozlarının da sahnesi bulunur. Böyle durumlar ile karşılaşmamak için yapmanız gereken şey kesinlikle ama kesinlikle satın alırken ürünün orijinal olup olmadığına bakmak olacaktır. Aynı zamanda normal piyasa fiyatına oranla çok daha uyguna satılan ürünlere karşı şüphe ile yaklaşmanız gerekir.

Protein Tozu Nasıl Bozulur?

Tarihi geçmiş protein tozu kullanımı konusunda giriş yapacak olursak öncelikle protein tozlarının adında da belirlemiş olduğu gibi toz olduğunu söylememiz gerekir. Yani raf ömrü diğer ürünlere oranla çok daha uzun olup kaliteli olan markalar herhangi bir koruyucu malzemeye ihtiyaç duymaz. Protein tozunu bozabilecek unsurlar ise kapağını açık bırakmak, sıvı ile temas etmesine izin vermek, doğrudan güneş ışığı alması ve nemli ya da rutubetli ortamda uzun süre bırakmak olacaktır. Bu koşullara maruz kalan protein tozları son kullanma tarihi ister geçmiş olsun ister geçmemiş tüketmek için uygun olmayacaktır.

Protein Tozlarının Son Kullanma Tarihi Neden Önemli?

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz gibi protein tozu doğru koşullar altında saklanırsa herhangi bir bozulma durumu oluşmaz. Günümüzde ürünlerin üzerinde var olan son kullanma tarihi belirli ürünler hariç sadece birer kalite göstergesidir. Daha açık konuşacak olursak protein tozları üzerinde bulunan son kullanma tarihi geçtiği takdirde sadece kalitesinde düşüş söz konusu olur. Buradan da anlayabileceğiniz üzere tarihi geçmiş protein tozu kullanımı eğer doğru koşullar altında saklanmışsa ve tadında herhangi bir değişiklik yoksa birkaç haftaya kadar sorun çıkarmayacaktır.

Hangi Durumlarda Tarihi Geçmiş Protein Tozu Kullanılmalı?

Eğer elinizde bir protein tozu var son kullanma tarihi yaklaşmış olmasına rağmen henüz bitirmediyseniz direk çöpe atmanıza gerek yoktur. Tarihi geçmiş protein tozu kullanımı konusunda size vereceğimiz ufak tüyolar sayesinde bu ürünü kullanmaya devam edip edemeyeceğinizi kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken ilk nokta ürünün bozulduğuna dair herhangi bir kanıt veya gösterge olmamasıdır. Yani hem kokusunda hem tadında hem de görünümünde herhangi bir değişiklik olmaması gerekir. Bir diğer nokta ise elinizde bulunan protein tozunun doğru koşullar altında saklanmış olmasıdır. Eğer kutunun üzerinde yer alan bütün talimatlara uygun olacak şekilde sakladıysanız son kullanma tarihi geçse bile birkaç hafta boyunca kullanmaya devam edebilirsiniz.

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 6 YORUM
  1. Samet dedi ki:

    Hocam tarihi geçmiş protein tozu aldım kullanmalıyım hiç kullanilmamis

    1. Taylan Işık dedi ki:

      Senin için zaman geçmiş olsa bile 2-4 haftaya kadar böyle bir durumla karşılaşırsan kullanırsan bir sorun olmaz çünkü ürünün daha kutusu açılmamış hangi marka almıştın birde geçmiş olsun ç

  2. Muhammed Emin dedi ki:

    Benim protein tozunun tarihi geçmiş kullandım vücudumun her yeri yarım saat sonra elektriklenmeye kaşınmaya başladı sebebi ne hocam çok kötü.

  3. Hayrullah dedi ki:

    Hocam bende protein tozu var 2yil geçti tadında hiçbir değişiklik yok kullanmam için bir sakınca varmı?

  4. mehmet dedi ki:

    Merhaba hocam
    Elimde protein tozu vardı kapalı duruyordu açmıştım ama sonra ben jelatin ve streçle kapamıştım.
    Kullanma tarihi geçeli çok olmuş bir ölçek içtim ishal ve kusma ile belirtilerim başlamazsa haber vereceğim😔 Parasızlık insana neler denetiyor

  5. Selçuk dedi ki:

    Hocam protein tozunu bir süre kullanmadım bekledi şimdi toz haldeki kokusunu çok hatırlamadığım için toz haldeyken kokusu biraz değişik gibi geldi bana ama kullandığımda tadında bir bozulma yoktu ve son kullanma tarihine de daha 5-6 ay var. Bozulmuş olsa tadında da bozulma olur muydu?

Copyright © 2020, SSN Sport Style Nutrition, All Rights Reserved.