SSN Sports Blog
Reklam
Reklam

Vücut Geliştirmenin Etkili Yolu

Reklam
Vücut Geliştirmenin Etkili Yolu

Vücut Geliştirmenin Etkili Yolu

Kadınların genellikle daha keskin hatlara sahip olmak düzgün bir postürün yanı sıra fizik kalçaları sağlamak için yaptıkları vücut geliştirme sporunun erkekler daha kaslı daha güçlü ve daha estetik olmak için yapar. Vücut geliştirme sporu ciddiyet ve disiplin isteyen bir spor türüdür dambıl indirip kaldırmakla kaslar gelişmez. Birçok spor dalına göre beslenme dışında daha çok antrenmana yoğunlaşan bir spor dalı değil aksine beslenme ağırlıklı bir spor dalıdır.

Kg Başına 2-3 Gram Protein

O halde vücut geliştirmenin 10 etkili yolu nedir inceleyelim.

  • Yeterli ve dengeli beslenme; sağlıklı bir bireyin güçlü bir kas yapısına sahip olabilmesi için kilogram başına 2 ya da 3 gram arası protein almak gerekir. Ektomorf vücutlarda ise bu oran 3000 ila 4000 gram arasına çıkabilir. Yağlanma problemi olması durumunda kalori miktarı azaltılır, daha çok karbonhidrat kaynağından yana kaliteli olan gıdaların yanı sıra vitamin ve mineral desteği alınır.
  • Haftada 3 yılda 4 gün ağırlık çalışması; düzenli beslenmenin yanı sıra vücut geliştirmenin 10 etkili yolu arasından ikinci sırada olan düzenli antremandır. Hem kas geliştirmek hem de yağ yakmak için düzenli antrenman yapmak ve ağırlık çalışması şarttır. Antrenman yapmak yerine kardiyo egzersizi önem vermek yapılan en büyük yanlışlıktır. Kardiyo ancak ağırlık antrenmanının sonunda uygulanmalı çünkü öncesinde yapılan kardiyo egzersizleri performansı olumsuz etkiler ve antrenman süresini kısaltarak ağırlığın azalmasına neden olur.

Rahat Bir Uyku

  • İyi dinlenmeli; iyi beslenmeli ve iyi antrenmandan sonra vücut geliştirmenin etkili yolu arasında 3. sırada iyi dinlenme yer alır. Antrenman esnasında kaslar yorulur ve yıpranır onun için gerekli besinleri verdikten sonra onarım ve gelişim işleminin gerçekleşmesi sağlanır. Rahat bir uyku vücudun istediği ve ihtiyaç duyduğu dinlenmeyi sağlar.
  • Takviye gıda kullanma; beslenmenin yetersiz olduğu durumlarda doğal sporcu takviyeleri gerekir amacına göre bu takviye gıdalar kişinin beslenmesini destekler.
  • Aşırı antrenmandan kaçınmalı; kasların beslenemeyecek kadar çok yıpratılması kas büyümesi ya da kas kayıplarına neden olur. Bundan dolayı antrenmanlarında aynı beslenmede olduğu gibi dengeli ve düzenli yapılması gerekir ve hiçbir zaman aşırıya kaçılmamalı.

Gerekli Yağ Oranı %20

  • Yağ tüketimi durdurulmalı; insan vücudunun günlük kalori ihtiyacının ortalama yüzde 20’si sağlıklı yağlardan karşılanır yağ yakımı ve kas gelişimi birbiriyle bağlantılıdır. Bundan dolayı yakımını en üst seviyeye çıkaracak tüketiminden kaçınılmalı.
  • Isınma egzersizleri; Antrenmandan önce yapılan ısınma hareketleri vücut için son derece faydalı. Olası sakatlanma riskini azaltır.
  • Esneme yapılmalı; ısınma egzersizlerinin ardından antrenmana başlamadan önce mutlaka esneme çalışmaları yapılmalı. Vücudun esnemesi kasların hareket açısını genişletir ve sakatlanma riskini en aza indirir.

Hareket Ve Egzersiz Yapılmalı

  • Hareketlerinin doğru yapılması gerekir; doğru antrenman hareketi demek yüksek oranda kas gelişimi demektir. Dolayısıyla kaslar ne kadar doğru açılır ve çalışırsa o kadar üzerindeki gerginlik artar.
  • Daha fazla çalışma; insan vücudu her şeye karşı zaman içerisinde bağışıklık kazanır. Dolayısıyla bu antrenmanlar için de geçerli. Vücut antrenmanlara alıştığı sürece her zaman bir öncekine göre daha fazla hareket ve egzersiz yapılmalı.

Reklam

Reklam
ETİKETLER:
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Copyright © 2020, SSN Sport Style Nutrition, All Rights Reserved.