SSN Sports Blog
Reklam
Reklam

Sporcular için tüketilmesi gereken en özel besinler

05.01.2021
655
Reklam
Sporcular için tüketilmesi gereken en özel besinler

Merhaba;

Birçoğumuzun günlük yaşantımızda sıklıkla tükettiğimiz fakat özellikle spor yapan bireylerin daha fazla dikkat etmeleri gereken bazı temel besinlere değinerek kısa ama en etkili özelliklerinden bahsetmek istedim.

Bu besinleri vücudunuzun kilo, boy, yaş ve spor ile olan geçmişinizi de göz önünde bulundurarak tüketim miktarlarını kendinize özel bir şekilde ayarlamanızı ve mevsimlerine göre tüketimlerine özen göstermenizi tavsiye derim.

Reklam

Oldukça fazla tarif seçenekleri de bulunan, hatta kendinizin de evlerinizde hızlıca yapabileceğiniz çeşitli ve lezzetli en temel ve uygun fiyatlı besinleri aşağıda sizler için sıraladım.

Yeni yılınızı kutlar sağlıklı bir yaşam geçirmenizi dilerim.

PATATES; A, C B6 Vitaminleri ile Basıncı düşürür, yorgunluğu azaltır. Ayrıca içeriğindeki bolca bulunan  diyet lifi sayesinde kilo vermenize yardımcı olacaktır.

AVAKADO; Bolca sağlıklı yağ asidi ve B vitamini içermektedir. Stres ve yorgunluğu azaltmakta oldukça etkilidir.

YUMURTA; İçeriğindeki A,B12,D vitaminleri ve yüksek protein miktarı ile kas yorgunluklarınızı azaltmakta, ayrıca kas zedelenmelerini onarmaya yardımcı olur ve enerji verir.

SÜT; İçeriğindeki kaliteli proteinler sayesinde kas zedelenmesi ve kas yorgunluğunun önüne geçmekte yardımcı olmaktadır.

YEŞİL ÇAY; Kramp ve yorgunluğu azaltır. Sakinleştirici etkisi bulunmaktadır. Ayrıca bolca antioksidan içermektedir.

VİŞNE; Spor sırasında kaslarınızda oluşan hasarları onarmaya yardımcı olur. Ayrıca sağlıklı bir antioksidan içeriğine sahiptir.

MUZ; İçeriğindeki potasyum ve çeşitli mineraller sayesinde, kas çekilmeleri ve krampların önüne geçmeye yardımcı olur. Yüksek fiber içeriği sizi tok tutar.

MADEN SUYU; Spor ile atılan toksinler mineral kaybına sebep olabilir. Bu nedenle spor yapanların günde en fazla 2 defa tüketmeleri gereken bir içecek türüdür.

CHİA TOHUMU; Lif, omega 3 yağları, protein ve minerallerce çok zengindir ve eski zamanda sporcu yakıtı olarak ta bilinmektedir.

YULAF; Zengin besin içeriği, lif miktarı, magnezyum, çinko, fosfor ve B vitaminleri sayesinde sporcular için çok faydalı bir tahıldır.

Fitbal Beslenme ve Diyet Merkezi

Uzm. Diyetisyen Gizem Aydın

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Copyright © 2020, SSN Sport Style Nutrition, All Rights Reserved.