SSN Sports Blog
Reklam
Reklam

Evde Spor yapmak, Sağlıklı beslenmek ve Sporcu Gıdaları ile barışmak

27.11.2020
898
Reklam
Evde Spor yapmak, Sağlıklı beslenmek ve Sporcu Gıdaları ile barışmak

EVDE SPOR YAPMAK/SAĞLIKLI BESLENMEK VE SPORCU GIDALARI İLE BARIŞMAK

Merhaba Değerli Okurlar;

Öncelikle Dünya genelinde içerisinde bulunduğumuz sağlık süreçleri nedeni ile her vatandaşımıza ve tüm insanlığa acil şifalar diliyor, bu illet hastalıktan en kısa süre içerisinde kalıcı olarak kurtulmayı diliyorum!.

Reklam

Bildiğiniz gibi Pandemi süreçlerinde, çalışmalarımıza ara vermek, eve kapanmak, çaresizce yapılacak bir şeyler aramak ve sosyal yaşantılarımızdan, spor salonlarından uzaklaşmak zorunda kalmak her insana ayrı psikolojik zararlar vermektedir.

Oysaki krizi fırsata çevirebilen bireyler farklı şeyler ile uğraşarak da eşleri ve çocukları ile kaliteli zaman geçirebilmekteler, ya da yalnız yaşayan bireyler farklı hobiler edinerek bu eve kapanma süreçlerini fırsata çevirerek kendilerine farklı değerler katabilmekteler. En kötü süreçlerden biri de kaçınılmaz olarak hareketsiz kalmaktır.

HAREKETSİZ KALMANIN ZARARLARI

Hareketsiz kalmak insana ne gibi zararlar vermekte gelin hep birlikte bir bakalım;

  1. Hareketsiz kalarak Enerji seviyemizi düşürmüş ve mental güç seviyemizin de aşağılara inmesinde dolayı yorgunluk hissimiz artacaktır.
  2. Bel, boyun ve sırt ağrılarımız artacak, duruş bozuklukları meydana gelecek, hareketsiz kalındığı ve spor yapılamadığı için ağrı kesicilerden medet umularak tedavi edilmeye çalışılacak ki bu anlık çözümden başka bir şey kazandırmayacaktır. Ayrıca kas ve iskelet sistemimiz zarar görecek, hiper tansiyon riski artacak kalp ve damar hastalıkları da baş gösterebilecektir.
  3. Ev yaşantınızı süreklilikte stabil hale getirdikçe, (kitap okumak, film izlemek, vb.) Psikolojik olarak telefon ve bilgisayarlarımıza sarılıp sosyal medya bağımlılığımızı daha üst seviyelere çıkaracaktır.
  4. Sağlıksız atıştırmalıkları evlerimize doldurarak anlık keyif veren fakat sonucu ileri vadeli olarak felakete sebep veren bir beslenme alışkanlığı sağlanacaktır. Bunların başında, her bireyde farklılık gösteren bölgesel kilo almalar, mide rahatsızlıkları, bağırsak hastalıkları, karaciğer yağlanması, vb. etkiler yaratacaktır.
  5. Psikoloji uzmanlarının araştırmalarına göre sürekli hareketsizlik insanın üretkenlik seviyesini de etkileyeceği için monoton bir yaşam psikolojik travmalara da sebebiyet vermektedir.
  6. Anksiyete ve depresyon riski artacak ve böylelikle ikili ilişkilerimiz de gün geçtikçe zarar görecektir. Sosyal hayatınızdan uzak kalındığı için diyalog kurmak ve anlama güçlükleri de yaşanması muhtemel sıkıntılardan bir kaçıdır.
  7. Kas gücünüzdeki zayıflıklar size özel yaşantınızda da etki edebilir. Bu sebeple erkeklerde testosteron seviyelerinde düşüş yaşanacağı gibi kadınlarda da östrojen seviyeleri oldukça düşüş gösterecektir. Vücudumuzun salgılaması gereken diğer önemli hormonlarımızı ise şu şekilde sıralayabiliriz;
  8. Genel olarak hayattan daha fazla zevk almamıza ve vücudumuzdaki ağrıları iyileştirmede işe yarayan Endorfin
  9. Kortizol, Hipofiz tarafından salgılanan büyüme hormonu
  10. Böbrek üstü bezlerimizden salgılanan Aldosteron,
  11. Pankreas bezinden salgılanan İnsülin,
  12. Epifiz bezinden salgılanan Melatonin,
  13. Böbrek üstü beşlerimizin üst kısmından salgılanan Adrenalin,
  14. Ve tabiki mutluluk hormonumuz olan en sevdiğimiz Seratonin J Onlarca önemli hormonlarımızdan bazılarıdır.

TÜRKİYE DE SPOR VE SALONLARI GERÇEĞİ

Peki, bunca olumsuz belirtilerden ve negatif konuların ardından bunları Pandemi dönemi içerisinde ev yaşantımızda en aza indirmek hatta bazılarından tamamen kurtulmak adına neler yapabiliriz hadi gelin birazda bunlardan bahsedelim J

Türkiye şartlarında maalesef spor yapan kitle yüzdesi yurtdışı verilerine oranla oldukça alt seviyelerde. Bu oranların yüzdesel değeri olarak önemli bir kısmını da ikinci sırada yer alan, hiç spor yapmayan kitleye oranla spor salonlarına başlayıp devamlılık göstermeyen bireyler oluşturmaktadır. Zaten spor salonlarının en sevdiği müşteri kitlesi de devamlılık sağlamayan parasını yıllık olarak ödeyip gitmeyen müşterilerdir. J Peki, spor yapmak için illa spor salonlarına ihtiyacımız var mı? Bu sorunun cevabı bazı durumlar haricinde elbette hayır.  Sporu hayatının bir parçası haline getirmekte irade sahibi olan insanlar sporu her yerde ve şekilde uygulayabilirler. Bu kişinin kendine verdiği önemi ve değeri de artıracak çok önemli bir kavramdır (irade).

Spor salonlarına gidemediğiniz zamanlarda, sabah erken saatlerde park ve bahçelerde koşu ya da yürüyüş yapmayı ve gün içerisinde bulunduğunuz aktivitelerde sizi nasıl etkilediğini hiç tecrübe ettiniz mi.? Sabah erken saatlerde kahvaltıdan önce yapılan hareketlerin insan sağlığı açısından sayılamayacak kadar çok etkisi vardır. Tabi sonrasında, e madem bunca kalori yaktık sabah sabah şimdide çayımızı alıp, poğaça, açma ve şöyle güzel bir kıymalı börek yiyelim midemize indirelim şeklinde olmamalı J

EVDE SPOR NASIL YAPILIR VE NELER GEREKLİDİR

Gelelim sporu ve sağlıklı beslenmeyi ve tüm yazımızda bahsi geçen her detayı ev ortamımızda nasıl hayatımıza endeksleyeceğimiz konulara;

Burada bahsetmek istediğim şey evinizi bir spor salonuna çevirin, ne kadar sağlıklı sebze meyve varsa evinize, dolabınıza doldurun demek değil elbette J Spor ve sağlıklı beslenme her bireyin kendi motivasyonuna, hedeflerine ve yapısına/anatomisine göre değişkenlik gösteren çok çeşitli bir alandır. Fakat evinize internet üzerinden sipariş verebileceğiniz, ufak ve çok uygun maliyetli spor aletleri bulunabilir.

Öncelikle hayatınızdan evinizde atıştırmalıklarınızı sakladığınız çekmeceden sağlıksız ne varsa gözden çıkarın. Ya şimdi bu çikolata çerezleri de yeni almıştık, akşam film izlerken iyi giderdi kolayla falan demeden atın çöpe gitsin J Unutmayın istemek yapmanın yarısı değil, yapmanın yarısı ilk attığınız en önemli ve kendi iradenizle atılan adımların tamamıdır!.

Kâğıdı kalemi elinize alıp size neyin gerektiğini not alın. Örn, amaçladığınız hedef vücut yapısı ya da boy ve kilo orantısı gibi. Ardından bu notlarınız ile alakalı yapmayı hedeflediğiniz spor ve hareket şekillerini internet ortamında araştırın. Tabi araştırmalarınızı her zaman kendi alanında uzman kişilerin tavsiyelerini dikkate alarak yapmanızı öneririm. Sonrasında bir sakatlık ya da olumsuz bir durum yaşamamanız için bu gerekli J

Şimdi bir bakalım elimizde ne var?

  1. Evde ne kadar sağlıksız ürün varsa gözden çıkardık J
  2. İstediğimiz vücut-kilo boy orantımızı bulduk ve hedefimizde hazır.
  3. İnternetten araştırmamızı yaptık ve birkaç uzmanın tavsiyelerinden kendimize güzel bir ev antrenmanı kombini de yaptık

Şimdi sıra geldi evde spor yaparken kullanılacak malzemelerimize;

LASTİK BANTLAR;

Benim tavsiyem hem erkekler hem de kadınlar için ortak olacak. Fakat bunları çeşitlendirerek farklılaştırmak siz değerli okurlarımıza kalmış. J En başta spor ve antrenmanınız sonrası esneme hareketlerinizde de işinize fazlası ile yarayacak çeşitli sertlik ve ebatlarda lastik bantlar bulunmakta. Bunları kendi güç ve sonraki süreçleriniz için bir veya birden fazla seçenek ile satın alabilirsiniz. Bu lastik bantlar size esneklik ve güç kattığı gibi, bazı duruş bozuklukları için de kullanabileceğiniz güzel icatlardır J

DUMBELL SETLERİ;

Dumbell lar kas gelişiminiz için kullanmamız gereken en başlıca aletlerdir. Benim tavsiyem, önceden hedeflediğiniz gelişime endeksli olarak ağırlık seçmenizdir. Yani bir adet 5 ya da 10 kg,’lık bir ağırlıktansa uygun fiyatlı bir çanta set almanızda oldukça fayda var. Çünkü gelişim süreciniz arttıkça elinizdeki ağırlıklar hafif gelmeye başlayacak ve vücudunuzdaki gelişim evresi de bu ağırlık ile orantılı kalacağı için biraz fazla seçeneği olan bir çanta Dumbell setinin ileriki gelişim evreleriniz için daha faydalı olacağı kanaatindeyim.

BARFİKS DEMİRİ/ÇUBUKLARI;

Özellikle sırt ve kol kaslarını çalışmak isteyen üst vücut egzersizleri yapmak isteyen bireylerin çok işine yarayan bu aletler hem çok uygun fiyatlı hem de ev ortamında basitçe monte edilerek kullanılabilen aletlerdir. Ayrıca belirtmek isterim ki boyum kısa diye üzülen ve henüz ergenlik döneminde olan genç okurlarımıza da boy uzatma konusunda faydalı olabilecek aletlerden biridir. J

PİLATES TOPLARI;

Tüm vücudu güçlendirmek ve forma kavuşmasını sağlamak amacı ile kullanılan pilates topları özellikle Pelvis, Abdominal ve sırt bölgesindeki çekirdek kaslarımızı güçlendirmek için kullandığımız büyük plastik ve elastik toplardır. Boyutları yapmayı hedeflediğiniz egzersiz şekillerine göre değişkenlik göstermekte olduğu için, önceden yapmış olduğunuz araştırmalara ek olarak hangi ebattaki pilates topunu, hangi egzersizler için kullanacağınızı da araştırmanızda fayda var.

YERDE KULLANACAĞIMIZ EGZERSİZ KİLİMLERİ YANİ (MAT)’LAR;

Matlar da, Plates topları gibi çeşitlilik göstermektedir. Yani burada hedeflenen egzersiz ve yapacağınız antrenman programınıza göre kendinize bir mat satın almanız size oldukça konfor sağlayacaktır. Mat çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz.

Fitness Matları; Kalın ve geniş olurlar. Genelde 2 cm kalınlığa ve 1,5 m uzunluğa sahiptirler. Belirli seviyelerdeki darbeleri emme özellikleri vardır. Bu şekilde evde biraz gayret gerektiren egzersiz düzeylerinde komşularınızı rahatsız etmeden de spor yapabilirsiniz J

Yoga Matları; Genelde daha düşük gayret gerektiren egzersizler için tasarlanmışlardır. Yapıları genelde fitness matlarına göre daha ince olur. Amacınız sadece yoga yapmaksa bu seçenek tam size göre J

Pilates Matları; Pilates matları da yoga matları ile benzerlik taşırlar fakat biraz daha kalın ve uzun olurlar.

Evet, J artık her şeyimiz hazır mı acaba? J

ZARARLI HAZIR GIDALARDAN KURTULMA VE SAĞLIKLI BESLENME

Unutmayın ki sizlere en güzel tavsiyelerimden biri, asıl özgürlüğün vazgeçmek olduğu bilincini her daim kendinize hatırlatmanızdır. Size zarar veren her durum, koşul, kişi ya da şeyden vazgeçmek özgürlüğün en gerçek halidir.

Bu tavsiyeyi de bir köşeye not ettiğimize göre gelin neler yaptığımıza özet geçelim ve ardından ev de spor yapmak, çok daha sağlıklı huzurlu stabil bir yaşama, psikolojiye sahip olmak için neler yaptık hep birlikte bakalım. Hadi kâğıdı ve kalemi elimize alalım ve yapılması gereken programda eksik kalan halkayı hep birlikte bakalım ve bulalım ne dersiniz? J

İrademizi hissederek tüm olumsuz düşünce ve bizi etkisi altına alan her şeyden vazgeçme kararı aldık.

Sağlıksız atıştırmalıkları elden çıkardık!

Hedeflerimizi belirledik!

Hedeflerimiz doğrultusunda uzman tavsiyelerinden kendimize egzersiz kombinler hazırladık!

İnternet üzerinden egzersiz aletlerimize ve diğer detay alışverişlerin siparişlerini de verdik kargolarımız hazırlanıyor J

Bulabildiniz mi bakalım eksik olanı?

Tamam, hiç uzatmadan hemen konuya giriyorum. Elbette beslenme. Sağlıksız atıştırmalıklarımızı çöpe attık. Fakat yerlerini henüz başka hiç bir şeyle doldurmadık değil mi? J

Hızlıca beslenme konusunu da özetlemek gerekirse eğer size alerjisi yoksa daha çok protein değeri yüksek gıdalar tüketmenizdir. Egzersiz sırasında yırtılarak kopan ve zarar gören kas bağlarınızın onarımı için en önemli gıda protein içeren gıdalar olacaktır. Ayrıca evinizde bol bol salata ve türevi gıdalar barındırın. Protein değeri yüksek gıdaları hızlıca sıralayalım.

Kırmızı et ve Beyaz et

Brokoli, Havuç, Bezelye, Ispanak

Esmer Pirinç ve Makarna

Baklagiller (Fasulye, Nohut, Mercimek,)

Süt ve süt ürünleri

Yumurta

Kabak Çekirdeği, Badem, Ceviz, Fındık

Ve tabi ki Yulaf

Yukarıda sıralamış olduğum besinler başlıca protein değeri yüksek gıdalardır.

SPORCU GIDALARI / SUPPLEMENT KATEGORİLERİ VE GÜNLÜK TEMEL GIDA TAKVİYELERİ

               Bunların hemen hepsini her gün tüketmek ülke ekonomisi ve içerisinde bulunduğumuz durum göz önünde bulundurulduğunda her zaman bolca tüketilebilen gıdalar değiller maalesef. Bu sebeple kullanıcıların Supplement kullanımına yönelmelerini şiddetle öneririm. Merak etmeyin ülkemizde sanılanın aksine az önce çöpe attığınız cipsten, koladan, krema çikolatalardan, 20 kat daha zararsız besin takviyelerinden başka bir şey değiller.

Sanılanın aksine yurt dışında doktorların bile gerekli durumlarda hastaların reçetelerine yazılan, eczanelerinde sürekli satışta bulunan ürün guruplarıdır. Yanlış kullanımlarda antibiyotikten ölen insanlar literatürde mevcut. Kolanın, cipsin kısaca tüm hazır gıdaların kanserojen maddeler içerdiğini de hepimiz biliyoruz ve aşırıya kaçıldığı takdirde sağlığımız dâhil hayatımıza mal olabileceğini de pekâlâ biliyoruz. Fakat genel adı ile Supplement yani sporcu takviye gıdalarını doğru ve kararında kullanarak ölen, sakatlanan, hastalanan, bir birey bulunmamaktadır. Hayatta her şeyde olduğu gibi aşırıya kaçmamak gerektiğinin altını çizmeme gerek yok sanırım. J

Elbette bu noktada marka seçimi devreye giriyor. Her sektörde olduğu gibi Supplement piyasasında da bolca marka ve ürünleri karşımıza çıkmakta. Bu sebeple Almayı düşündüğünüz marka ve ürünlerine çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Öncelikle dijital dünyanın sizi içine çekmeye çalıştığı sürüden ayrılın. İlk olarak dikkat edilmesi gereken konulardan biri satın almak istediğiniz ürünün etiket değerlerine gerçekten sahip olup olmadığıdır. Burada tekrar ediyorum, hiç biri zararlı değil ancak sporcu gıdalarının etkilerini antrenman öncesinde ve sonrasında görebilmeniz için içeriklerinin doğru miktarlarda yazılmış ve eklenmiş olması hedeflenen sonucu etkileyeceği için önem teşkil etmektedir.

Marka ve ürün seçerken dikkat edilmesi gereken avantajlardan bir diğeri müşteri hizmetleridir. Arayıp sorduğunuzda, ürün detayları hakkında bilgi talep ettiğinizde sizinle ilgi ve alakalarına iyi bakıp dinleyin. Sizinle kopuk, uzak bir bağı varsa hiç yanaşmayın derim.

Daha sonra, samimiyetine inandığınız sitelerden kullanıcı yorumlarına bakabilirsiniz.

Gelelim ne gibi sporcu gıdası kullanabileceğiniz aşamasına ve çeşitlerine;

Sporcu gıdaları toz, sıvı ve kapsül gıdalar olarak üçe ayrılsa da çok fazla çeşitliliği bulunan marka ve ürünlerdir.

TOZ ÜRÜN KATEGORİLERİ İSİMLERİ VE FAYDALARI

Whey Protein Tozları; Vücudumuzun hem kendisi tarafından hem de dışarıdan aldığımız besinler sayesinde sağlanan fakat, egzersiz ve yoğun antrenman dönemlerinizde, yıpranarak yırtılan ve tekrar onarılması ve daha fazla hacim kazanması için tüketilen ürün gruplarıdır.

Mass Gainer Gurubu, Kilo ve Hacim Kazandıran Tozlar; Bu ürünler en basit anlatımı ile, daha zayıf bireylerin kilo almalarını ve yağ kütlelerini artırmayı sağlamayı kolaylaştırmak için karbonhidrat seviyeleri yüksek ürün guruplarıdır. Kilo ve hacim kazanmak isteyen sporcuların kullandıkları başlıca ürünlerdir.

BCAA Toz Gurubu Amino Asitler; Vücudumuz tarafından salgılanamayan ancak dışarıdan aldığımız besin kaynaklarında bulunan lösin, izolösin ve valin’i içeriğinde barındıran gıda takviyeleridir. Genellikle kas inşaa etmek, egzersizlerimiz sırasında oluşan kas yorgunluğumuzu azaltmak ve kas ağrılarını dindirmek amacı ile kullanılırlar.

Arjinin Toz Gurubu Amino Asitler; Bu gıda takviyesinin en belirgin özelliklerinden biri vücuttaki kan akışını desteklemesi ve dolanımını destekleyebilmesidir. Ayrıca Bağışıklık sistemi ve beynimiz üzerinde de bazı etkilere sahiptir. Arjinin özellikle vücudumuz için gerekli olan bazı hormonlarımızı da tetikleyerek salgılanmasını sağlamaktadır. Genelde fiziksel performans, dayanıklılık ve güç artışı da sağlanması açısından kullanılabilir.

Glutamin Toz Gurubu Amino Asitler; Her şeyden önce kasların protein ihtiyacını karşılamaya yardımcı olan bir aminoasit türevidir. Başlıca görevlerinden biri sindirimi kolaylaştırır, Protein sentezini düzenler, büyüme hormonunun düzenli olarak salgılanmasını sağlar ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmekte yardımcı olan bir gıda takviyesi olarak nitelendirebiliriz.

Creatin Toz Gurubu Amino Asitler; Bu aminoasit türü,  egzersizlerinizden önce size gerekli olan performansı elde etmenize yardımcı olabilen ve güç artışı sağlayabilen bir sporcu gıda takviyesidir. Şöyle de denebilir, kas hücrelerimizin enerji depo sayılarını artırarak çok daha sıkı bir antrenman yapmamıza yardımcı olabilirler. Ayrıca kas içerisindeki su tutma oranını da artırmaktadırlar.

Pre workout Toz Amino Asitler; Bu gıda takviyeleri egzersiz ve yoğun spor yapmayı planladığınız dönemlerinizde kas depolarının ve enerji/güç seviyenizin orta derece performans için yüksek değerlerde kalmasına yardımcı olurlar.

LİKİT ÜRÜN GURUPLARI İSİMLERİ VE FAYDALARI

               L-carnitine Sıvı Gıda Takviyeleri; Hepimizin bildiği gibi egzersiz ve antrenman sırasında her bireye göre değişiklik gösteren seviyelerde vücudumuz ısınır ve terlemeye başlarız. Vücut ısımız ne kadar yükselirse o derece enerji tüketiyor ve ter bezlerimiz sayesinde açığa çıkan enerji yağ kütlelerimizin içerisinde bulunan suyu dışarı atarak yağ yakımını hızlandırır. Fakat vücudumuz genelde yeteri kadar L-carnitine üretemediği için dışarıdan bir gıda takviyesi olarak alabileceğimiz L-carnitin’lere ihtiyaç duyarız. L-carnitin yağ yakım hızımızı artırmaya yardımcı olduğu gibi, kas gelişimimize ve egzersiz sırasında oluşan kas yorgunluğumuza da belirli bir miktar etki etmektedir.

Likit gıda takviyeleri olarak alabileceğiniz bazı toz dan sıvıya çevrilmiş gıda takviyeleri de bulunmaktadır. Bunun sebebi ise sürekli toz olarak süt ya da su ile karıştırılıp içilmesinden ziyade sıvı olarak ta miktarları düşük fakat aldığınız enerji ve faydaları aynı olan gıdalar sınıfına girmektedir.

Bunları da şu şekilde sıralayabiliriz;

BCAA

Amino Asit grupları

Pre Workout’lar

KAPSÜL GIDA TAKVİYELERİ

               CLA Kapsül Gıda Takviyesi; Bu gıda takviyesini normal yollarda et ve süt ürünlerinden de sağlayabilmekteyiz. Aynı zamanda CLA’lar yağ yakımını hızlandırdıkları gibi, kullanıcıların kilo kaybı yaşamalarının sürdürülebilirlikleri açısından da önemli gıda takviyeleridir.

Arjinin Kapsül Gıda Takviyeleri; Yukarıda bu gıda takviyesinin faydalarından ve nasıl kullanılması gerektiğinden bahsetmiştik. Arjinin de toz gurubundan ayrıştırılıp daha kolay ve rahat kullanım için kapsül formu verilmiş ve satın alabileceğiniz Kapsül sınıfındaki ürünlerden biridir.

Genel Kapsül Vitamin Grupları; Bu sınıftaki ürünler aslında hepimizin bildiği ve bazılarının çoklu (kompleks) vitamin değerleri olarak kutulandığı içeriklerdir. Metabolizmamız, bağışıklık sistemimizin güçlenmesi için kullandığımız, günlük enerji dengemizi sağlamak amacı ile aldığımız ürünlerdir. Sıralamak gerekirse a,b,c,d,e, vitamin gurupları vb. Bu ürün gurupları da kendi içlerinde çoklu marka ve ürün çeşitliliğine sahip oldukları için araştırmadan uygun fiyatlı diye tüketilmemesi gereken ürün guruplarına girmektedir.

Evet eksik kalan son halkamız olan sporcu takviye gıdaları da şöyle hızlıca özetledikten sonra gelelim tavsiyelerimize. J Önceden de bahsettiğim gibi Türkiye’de Supplement sektörü gün geçtikçe kalabalıklaşmakta ve tercih yapmak yine gün geçtikçe ve özellikle spora yeni başlayan bireyler için çok daha zorlaşmaktadır.

Benim bu noktada size tavsiyem kendim de kullandığım ve en iyi sonuçları aldığım Rekk Sporcu Gıdaları markalarına yönelmenizdir. Bu markaya ait 2 adet alt markası bulunmaktadır. Ben SSN’i ve ONYX Nutrition markalarının birçok ürününü kullandım ve çok memnun kaldım.

Memnuniyet sebeplerime gelirsek. Yazımızın üst sıralarında bu konu ile alakalı yazdıklarımı hatırlarsanız eğer, bu markalardan memnuniyetimi şöyle sıralayabilirim sizlere;

  1. Ürünler gerçekten çok kaliteli ve etiket üzerinde ne yazıyorsa o!
  2. Müşteri hizmetleri çok kibar ve ne zaman bir soru sormak, danışmak için arasam sanki yanımdaymış gibi benimle ilgilenmeleri ve her soruma detaylı bir şekilde cevap vermeleri!
  3. Markanın ürünlerine çok kolay ulaşabiliyorum. Bunun sebebi ise SSN markası ya da ONYX markası için ayrı ayrı ürünler kullanıyor olmam. Yani aynı üreticinin bir den çok marka çeşidi olma avantajından tüketici olarak faydalanabiliyorum.
  4. Güvenilir olması. Firma ürünlerinin arkasında sonuna kadar duruyor. Bunu sporun içerisinde ve yıllardır spor yapan biri olarak ve devamlı takip ettiğim için gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.
  5. Aromaları ve çeşitler gerçekten çok lezzetli. Elbette zevkler tartışılmaz fakat önceden kullandığım markalara oranla, içimleri daha lezzetli ve de keyifli. Deneyin hak vereceksiniz. J
  6. Aynı gün kargo hizmeti. Kargo şirketlerindeki gecikme aksaklık özellikle Pandemi döneminde Türkiye’deki hizmet kalitesini ortaya çıkarsa da, firma siparişinizi verdiğiniz anda kargonuzu anında hazırlayarak siparişinizi onaylıyor.
  7. Ssnsports.com.tr web sitesi üzerinden aldığım her ürüne indirim kazanabiliyorum. Siteye girdiğinizde üye ol butonuna tıkladığınızda alışverişlerinizde sepet fiyatından anından %10 indirim kazanıyorsunuz.
  8. Bazı sitelerde fark etmiş olmalısınız, ücretsiz kargoları bazıları 100 bazıları 150 TL ve üzerinde yapıyorlar. SSN tüm kargoları 50 TL ve üzeri Türkiye’nin her yerine yollama gibi bir alternatifte sunuyor.

Bunları ve daha fazlasını her zaman bulabileceğiniz güvenilir bir marka/ürün arıyorsanız ben daha iyisini görmedim. Elbette tercih yine sizlerin.

SON OLARAK J

Evet, geldik yazımızın sonuna J Bu yazımızda özellikle pandemi sürecinde evlerimize kapandığımızda sporun ve sağlıklı yaşamın, hayatımızda, psikolojimizde, özel yaşantımızda bizlere sporun ve sağlıklı beslenmenin sayılamayacak faydaları arasında ne gibi artıları ve güzellikleri var bunları sizlerle özetleyerek paylaşmak istedim. J

Tekrar tüm dünya insanlığına acil şifalar diler sağlıkla kalmanızı dilerim.

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Anıl Afşar dedi ki:

    Çok güzel bir içerik. İnsanları evde de spor yapmaya iten bir yazı olmuş.

  2. Işın dedi ki:

    İnsanların içine dokunan ve içsel motivasyonunu ateşleyecek başarılı bir çalışma olmuş . Tebrikler

Copyright © 2020, SSN Sport Style Nutrition, All Rights Reserved.