SSN Sports Blog
Reklam
Reklam

Antrenman’da Sizi Motive Edecek Taktikler

Reklam
Antrenman’da Sizi Motive Edecek Taktikler

Antrenman’da Sizi Motive Edecek Taktikler

Spor yapmaya başlamak da aynı diyete başlamak gibidir herkes ister ama her seferinde bir sonraki hafta başında başlarım gibi bahanelerle kendini avutur. Herkesin kendine göre idareleri hedefleri ve hayalleri vardır Kimi 5 kilometre koşarak ayağını gerçekleştirirken kimi kendine meydan okuyacak düzeyde spor yapar. Sürekli ertelenen spora başlamak için antrenman’da sizi motive edecek taktikler konusundan bilgi edinmek fayda getirir.

Kendine Ödül Ver

Reklam

Hem ekonomistler hem psikologlar hem de bu konuda araştırma yapanlar insanları motive edebilmek için bazı taktikler geliştirir.  Bunlardan ilki kişinin kendisine ödül vermesidir, insan daha sağlıklı ve daha ideal kiloya sahip olabilmek için kendisini motive etse de spor yapmak ve bunu düzenli bir hale getirmek oldukça zordur. Spora başlandığında kişi kendine en sevdiği diziyi izlemek ya da en sevdiği yemekten bir parça almak gibi ödüller verebilir.  Herkes kendince sözler verir ama yapılan araştırmalar insanların verdiği sözleri ancak yemin etmesi halinde yerine getirdiğini ortaya koyar.

Bağlılık Sözleşmesi İmzala

Bunun için spora ya da antrenmanlara başlamak için öncelikle söz vermek yerine bir bağlılık sözleşmesi imzalanabilir. Örneğin kişi 30 dakika ve haftada 3 kez 3 ay boyunca antrenman yapacağını bir sözleşme haline getirerek imzalayabilir.  Antrenman’da sizi motive edecek taktikler arasından biri de pozitif düşünmedir çünkü pozitif düşünme motivasyonu tetikler. Örneğin yapılan antrenmanlar ve spor sayesinde kasların geliştiğini gördükçe duyulacak olan mutluluğu hayal etme düşüncesi bu ciddi bir düşüncedir. Bu tarz insanın kendini iyi hissetmesini sağlayan düşünceler gerçekçi bir problem çözücü yöntemdir.

İç Sesini Sustur

Kişi kendine net ulaşılabilir heyecan verici bir spor seçebilir ve bunun için profesyonel yardım alarak düzenli bir plan üzerinde odaklanabilir.  Motive olmak kadar sonucu odaklanmakta antrenmanlar açısından önemlidir. Sabır ve sonuçta kazanılacak olanları hayal etmek antrenmanda keyif almayı da sağlar. Kişi kendini hava soğuk, sıcak, yorgunum, açım gibi bahanelerle kandırmamalı. İç sesini susturarak niye neden başladığını düşünmeli ve bunun için yeniden heyecanlanmalı. Antrenman’da sizi motive edecek taktikler arasında sürekli gelişimi takip etmek bu süreçte küçük başarıları kutlamak da yer alır.

Kendine Meydan Oku

Başarıyı kutlamak için hedeflenen yolun sonunu beklemeye gerek yok,  süreç içerisinde en son nokta gurur duyman için yeterli olduğunda bu başarıyı paylaşmayı unutmamalı. Çünkü bu senin hayatın, senin hikâyen ve senin başarı öykün, başkalarının başarı hikayeleri senin hikayenden daha üstün değildir. Unutma ki asla kendi hikayeni yazmak, kendine meydan okumak ve hayallerini ertelememek için geç kalmadın. Karşılaşacağın zorlukları Hayal ettikten sonra onların üstesinden gelmek için yapabileceklerini odakla ve kendine bir plan hazırla. Antrenman yapmak için mutlaka senin de doğru bir zamanın vardır.

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Copyright © 2020, SSN Sport Style Nutrition, All Rights Reserved.