SSN Sports Blog
Reklam
Reklam

Sporcular İçin Performans Artırıcı En İyi Supplement

20.10.2020
720
Reklam
Sporcular İçin Performans Artırıcı En İyi Supplement

Sporcular İçin Performans Artırıcı En İyi Supplement

Sporcuların performanslarını ve kas kütlelerini arttırmak için pek çok supplement alternatifi vardır. Whey protein bu sporcu besinlerinin başında gelir. Hangi sporu yaptığınız, ne kadar enerjiye ihtiyaç duyduğunuz, hangi tarz ürünü aradığınızı belirlemek için öncelikle sporcu destek ürünleri ile ilgili bilgilenmeniz gereklidir.

Sporcu Performans Ürünlerinin Gelişimi

Besin takviyeleri hızlı bir şekilde 1990’lı yıllardan sonrasında gelişen bir sektördür. Bilhassa protein tozu şeklinde bir takım gıda takviyeleri geliştirilmiştir. Bu konuda yapılan araştırmalar 1950’li yıllardan beri yürütülmüş olsa da insanların bu tarz takviyelere yönelişlerindeki artış 90’lardan itibarendir. Multivitaminler ve vitaminler başta olmak üzere günümüzde sporcu gıdaları olarak pek çok alternatif mevcuttur. Bunlara kısaca göz atmak sporcular ve spor yapmak isteyen herkesin bu takviyeleri tanımaları için bir elzemdir.

En Çok Kullanılan Sporcu Gıdaları

Proteinler ve özellikle whey proteinleri başta kas kütlesini arttırmak, tok tutmak ve yağ yakımını hızlandırmak için sporcular arasında yaygın kullanılır. Multivitaminler ve mineraller sağlığımız için olmazsa olmazlar arasındadır. Sporcular ise bu takviyelere herkesten daha fazla ihtiyaç duyarlar. Kaslara iyi gelen C vitamini, kemik sağlığı başta olmak üzere vücudun genel sağlığına etki eden D vitamini, hücrelere enerji sağlayan B vitaminleri, potasyum, çinko, magnezyum gibi mineraller de sporcular için gereklidir. Omega 3 kalp ve damar hastalıklarını önleyen, kolestrole iyi gelen bir takviye olmakla beraber spor yaralanmalarını da hızla iyileştirici etkiye sahiptir. Zorlu ve ağır sporları yapanlar için Glutamin de gerekli bir amino asittir. Kas yorgunluğuna iyi geldiği, bağışıklığı arttırdığı bilinen faydaları arasında. Kreatin performans ve gücü arttıran en iyi sporcu gıdalarından biridir. Dayanıklılığı arttırmak ve kasları geliştirmek için faydalı bir seçenektir.

Reklam

Performans Arttırıcı Supplement’lere Bilinçli Yaklaşım

Bu tarz sporcu besin destekleri, dışarıdan beslenerek kolayca alamadığımız pek çok gıda desteğini hızlı ve bir arada almamız için güzel bir kaynaktır. Yalnız vücudumuzun sağlığı açısından gereğinden fazla almaktan çekinmeliyiz. Ne kadar gerektiği konusunda beslenme uzmanı veya spor çalıştıranları yol gösterici olabilir. Birçok besin desteğinin bir anda hepsinin birden kullanılmasından ziyade vücudun ihtiyacı kadar kademe kademe diğerlerini eklemek yoluna gidilmelidir. Whey protein kas kütlesini arttırmak isteyen sporcular için Eskişehir ilinde de gereken her tür gıda desteğine ulaşım imkanı mevcuttur.

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Copyright © 2020, SSN Sport Style Nutrition, All Rights Reserved.