SSN Sports Blog
Reklam
Reklam

Gainer Nedir Nasıl ve Ne Zaman Kullanılmalıdır?

Reklam
Gainer Nedir Nasıl ve Ne Zaman Kullanılmalıdır?

Gainer Nedir Nasıl ve Ne Zaman Kullanılmalıdır?

Gainer nedir: Gainer bir protein tozudur. Birçok insanın yaşadığı kilo alamama sorunu çözmek için kullanılır. Son derece yüksek bir kaloriye sahiptir. İçeriğinde yağ, protein ve karbonhidrat yer alır. Spor yapan ve kas oluşturmak isteyen birçok kişi tarafından tercih edilir. Besin takviyesi olarak bilinir. Kullanımında belli esaslara dikkat etmek şarttır.

Gainer Özellikleri Nelerdir?

Kilo aldırıcı bir madde olarak dikkat çeken Gainer; vücutlarını geliştirmek isteyen kişilerin en çok tercih ettiği ürünlerin başında gelir. Kalori açısından son derece zengindir. Günlük olarak spor yapan kişiler, aktiviteye bağlı olarak kalori kaybederler. Bu durum kilo verme anlamına gelir. Gainer ile bunu telafi etmek mümkündür. Bir diğer özelliği ise kas yapmak isteyenlere avantaj sağlamasıdır. Vitamin, glutamin, BCAA, kreatin içeren bu takviyeler; belli miktarda kullanılır.

Gainer Faydaları Nelerdir?

  • Kasların yenilenmesi insan sağlığı için son derece önemlidir. Bu ihtiyaç spor yapan kişilerde çok sık ortaya çıkar. En iyi gainer sayesinde kütle kazanımı sağlanır. Birden çok bileşime sahip olmasından dolayı vücuda destek verir. Egzersiz yapılırken, yoğunluğu yüksek bir şekilde tutması, sağlamış olduğu bir diğer faydadır.
  • Kas gelişimi için tercih edilen ürün, hem bunların sağlıklı bir biçimde korunmasını sağlar hem de yeni kas inşa eder. Çünkü içinde bolca protein bulunur.
  • Kilo alma konusunda sıkıntı yaşayan kişiler, bu ürün sayesinde problemlerini çözebilirler.
  • İçeriğinde herhangi bir kimyasal maddenin yer almaması ise kullanıcılar için büyük bir avantaj olarak tanımlanır.
  • Gerek vitamin gerekse mineral içermesi sayesinde vücut her daim formda kalır.

Gainer Ne Zaman Kullanılır?

Kilo aldırıcı bir özelliğe sahip olan bu maddenin tercih edileceği vakit sabahlarıdır. Böylelikle etkisi çok daha yoğun olur. Ürünün kullanım ilkelerine göre hareket etmek gerekir. Genellikle bir tatlı kaşığı gainerin sabah kalktıktan sonra tüketilmesi tavsiye edilen bir durumdur. Böylelikle etkisini kısa bir zaman dilimi içinde gösterir. Birçok kişinin gün içinde çok fazla spor yapması ve bunun ardından aşırı derecede kalori kaybetmesi, antrenman sonrasında da tüketilmesini şart kılar. Böylelikle günde iki kere bu ürünü almak mantıklıdır.

Reklam

Gainer Nasıl Kullanılır?

Ürün kullanımı konusunda dikkatli olmak şarttır. Gainer, farklı miktarlarda kaloriyi vücuda sağlar. Bundan dolayı kararında tercih edilmesi en temel kuralların başında gelir. Özel bir kutu içinde satılan ürün, farklı sıvılarla karıştırılarak tüketildiği zaman etkili bir sonuç verir. Bunu su ile yapmak mümkündür. Soğuk su içine yeterince kullanılan Gainer, karıştırıldıktan sonra tüketilir. Aynı zamanda yağlı sütle de karışım gerçekleştirilebilir. Böylelikle tüketilebilir bir hale gelir. İsteğe göre günde bir ya da iki kere almak gerekir. Kısa bir zaman dilimi içinde olumlu sonuç alabilirsiniz.

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Copyright © 2020, SSN Sport Style Nutrition, All Rights Reserved.