SSN Sports Blog
Reklam
Reklam

Whey Protein Tozu Nasıl Üretilir?

Reklam
Whey Protein Tozu Nasıl Üretilir?

Whey Protein Tozu Nasıl Üretilir?

Whey protein tozu diğer adı peynir altı suyu protein tozudur. Kas oluşturmak isteyen kullanıcılar tarafından yoğun olarak tercih edilir. Bu tercihin yüksek oranda olmasından kaynaklı Whey protein tozu nasıl üretilir sorusu büyük bir merak uyandırmaktadır. Whey protein tozu imal edilme aşamasında ise farklı birçok aşamadan geçirilerek sporcuların karşısına çıkartılır. Peynir altı suyu olarak isimlendirmesi ve protein tozu olması kas oluşumunda büyük etkisini görebilmenize vesile olur.

Whey Protein Tozu Yapımı İlk Adımı

Reklam

Peynir altı suyu protein tozu olması sütten peynire geçiş sürecinde elde edilme durumunu ortaya çıkartır. Whey protein tozu üretimi aşamasında sütün işlenerek peynir olmasının önemi büyüktür.

Whey Protein Tozu Nasıl Yapılır?

Aşamalar halinde yapılan Whey protein tozu üretimi ilk önce süt ihtiyacı vardır. Bunun için inekler sağılır ve çiğ süt toplanır. Toplanan çiğ sütler öncelikle 4 dereceye kadar soğutulması gerekmektedir. Soğuma işleminden sonra özel tanklara sütlerin aktarımı yapılır. Aktarım olan süt peynir yapım merkezine gider. Peynir üretim merkezlerinde sütler ilk olarak 72-73 derece kadar ısıtılarak pastörize aşamasına geçişi sağlanır. Bu işlemin hemen ardından sütler tekrardan soğutulması gerekmektedir. Pastörize edilen sütler, peynir yapma işlemine başlatılır. İşleme tabi tutulan sütler peynir olmasının ardından peynir altı suyu boşaltılır. İzolat ya da peynir altı suyu proteini konsantresini toz haline getirmek için püskürtülmesi lazımdır. Püskürtülme işlemi aslında peynir altı suyun kuruması amacını taşır. Peynir altı suyu konsantresi, peynir altı suyunun izole edilmesi için mikro filtre edilmesi gerekmektedir. Bu aşamadan da geçen peynir altı suyu üretim bölümüne aktarılır. Torbalara alınan proteinler depoya gider. Depoda harmanlanır ve tatlandırılır. En son ise paketlemesi yapılır ve size ulaştırılır.

Whey Protein Tozu Genel Özellikleri

Whey protein tozu üretimi gerçekleşmesinden sonra ne gibi faydaları olabileceği merak edilir. Protein takviyesine ihtiyaç duyan hemen herkes peynir altı suyu protein tozunu rahatlıkla kullanabilirler. Vücudun protein ihtiyacını etkin olarak karşılayabilen takviye gıdası hazırlanması ve kullanılması son derece kolaydır. Bu sebeple zor gelmeden istediğiniz zaman kullanımından faydalanabilirsiniz. Egzersiz sonrası kullanımına uygun olarak gerçekleşir. Ayrıca bu protein tozu fiyatlandırma olarak da diğer protein tozlarına nazaran daha da uygun çıkar. Aynı lezzet aralıklarına sevmeyenler ise farklı seçenekleri bulabilirler. Sağlık için herhangi bir risk oluşturabilecek ölçüte de sahip değildir. Aksine sağlığın korunmasına yardımcı olabilecek besin değerleri içeriğinde bulunur. Whey protein tozu kullanımıyla beraber yağ yakımı gücünde kolaylık ve artış meydana gelir.

Değerlendirilen Whey Protein Tozu

Peynir yapımında elde edilen peynir altı suyun kurutulması sonucunda elde edilen protein tozu kendi içinde birçok seçeneği ile kolaylıkla değerlendirilebilme ölçütüne sahiptir. Bunlardan kendiniz için uygun olan seçeneği tercih ederek olumlu özelliklerden de yararlanırsınız. Ayrıca tercih ettiğiniz ürünün kaliteli olması dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yerini alır.

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Copyright © 2020, SSN Sport Style Nutrition, All Rights Reserved.