SSN Sports Blog
Reklam
Reklam

Spor Öncesinde Hangi Supplement Kullanabilirim?

24.10.2020
672
Reklam
Spor Öncesinde Hangi Supplement Kullanabilirim?

Protein

Supplement, sporcular tarafından kullanılan, birçok farklı avantaj sağlayan takviye besinlerdir. Bunların bir kısmı vücudun kendisi tarafından üretilirken, bazıları ise dışarıdan alınmak zorundadır. Ortaya çıkmış olan bazı eksiklikleri gidermek için kullanılır. Aynı zamanda performans arttırmak, kas yapmak, yağ yakmak, protein almak gibi değişik birçok işlevi vardır. Bu açıdan bakıldığında gereklidir. Spor yapmadan önce alınması şarttır.

Kreatin

En çok tercih edilen takviyelerin başında gelir. Güce dayalı bir biçimde yapılan sporlarda, kullanan kişiye büyük avantajlar sağlar. Enerji kullanımı sırasında öne çıkar. Performansı artırmak gibi bir işlevi vardır. Ağırlık çalışan kişiler, kreatin sayesinde daha yüksek bir güce erişiler. Fazla ağırlık kaldırmaları mümkün olur. Kasların gelişimini destekler. Aynı zamanda kütlenin artışını bu takviyeyle sağlayabilirsiniz. Özel olarak satışa sunulan supplementler içinde en fazla kullanılandır. Marka farklılığı söz konusu olsa da genellikle ortaya çıkardığı sonuçlar aynıdır.

Protein Tozu

Proteni tozu, sporcuların tercih ettiği bir başka maddedir. Kararında alınması esastır. Vücudun glutatyon seviyesini başarılı bir biçimde arttırır. Buna büyük bir destek verir. Kas kütlesinin artırılması bir diğer işlevidir. Aynı zamanda bağışıklığın çok daha güçlü olmasını sağlar. İnsan sağlığı açısından yükselmesi durumunda tehlike arz eden ve kan içinde bulunan trigliserit değerlerinin düşmesi, bu sayede mümkündür. Protein miktarı eksik alındığında, bu ürün onu tamamlayıcı bir etkiye sahiptir. HDL adındaki iyi kolesterolü yükseltirken, kötü olanının da düşmesini sağlar. Ayrıca antrenman sonrasındaki toparlanmayı hızlı bir biçimde sağlaması, bir diğer özelliğidir.

Reklam

Bcaa

Bcaa, sporcular için gerekli olan bir diğer maddedir. Üç esansiyel, yani vücut tarafından üretilmemiş maddeleri içerirler. Bunlar valin, izolsinn ve lösin şeklindedir. Spor yapmadan önce kullanımı gerekir. Sağlamış olduğu birden fazla avantaj vardır. Kas gelişimini sağlamak bu madde sayesinde mümkündür. Çünkü kas protein sentezinin uyarılması bu şekilde sağlanır. Aynı zamanda kas yapısını oluşturan sistemi de daha sağlıklı bir hale getirir. Bunun ardından kaslarda gelişim ortaya çıkar.

Spor esnasında ortaya çıkan kas ağrılarının giderilmesinde etkisi kanıtlanmıştır.  DOMS denilen kas ağrısı, bu ürünün düzenli bir biçimde kullanılmasından sonra azalır. Egzersizden sonra hissedilen yorgunluğu giderir. Amino asit aynı zamanda kas yıkımı olarak bilinen bozulmaların önüne geçmekte çok etkilidir. Düzenli olarak alınması durumunda karaciğerde yaşanan sorunları da ortadan kaldırır. Bu organın çok daha iyi çalışmasını sağlar. Aynı zamanda performansını arttırır.

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Copyright © 2020, SSN Sport Style Nutrition, All Rights Reserved.