SSN Sports Blog
Reklam
Reklam

Kreatin Nasıl Kullanılır?

30.11.2020
1.225
Reklam
Kreatin Nasıl Kullanılır?

Kreatin Nasıl Kullanılır?

Kreatin kullanımı ATP enerjisi için spor aktivitelerinde önemli bir besin takviyesidir. Enerji veren kreatin, ADP değeriyle ATP değerinin dengelenmesini sağlayacak atletler ve sporcular için denge sağlayacaktır. Egzersiz öncesi, egzersiz sonrası ve istenilen uzantılarda kullanılabilecek özel takviye ürünü olarak, ATP artırımı için kasların ihtiyaçlarınızı karşılayacak ve dengeleyecek önemli bir üründür.

Kreatin Kullanım Sıklığı Nasıl Olmalıdır?

Reklam

Kreatin nasıl kullanılır; Günün herhangi bir saatinde kullanılabilen kreatin genellikle sporcuların sağlıklı egzersiz aktivitesi için önemli bir besin kaynağıdır. Antrenman ve egzersiz sırasında harcanan enerji, yoğun olarak sadece yağ yapmaz, vücudun ihtiyacı olan karbonhidrat ve kas değerinin de düşmesine engel olur. Bu nedenle genellikle sporcuların belirli oranlarda karbonhidrat ve kreatin kullanması önerilmektedir. Günlük olarak belirli dozlarda alınması gereken kreatin, sağlıklı beslenmek ve vücudun ihtiyaçlarını karşılamak önemlidir. Her gün belirli gramaj değerinde kullanılmalı ve egzersiz öncesi ya da sonrası gereken dozda tüketilmelidir. Kratin hemen etkisini göstermeyecek vücutta 1 hafta sonra hissedilmeye başlayacak bir enerji kaynağıdır.

Kreatin Kullanım Dozajı Nasıl Olmalıdır?

Kreatin kullanımı günlük olarak kullanılması gereken kreatin ATP sağlayıcı olarak, etkisini hemen göstermez. Bu nedenle kullanımda da abartıya kaçmadan, 5 gr alınması gereken bir üründür. İlk hafta kullanımda dozajı yüksek tutabilir ilk hafta boyunca 15 ile 25 gr arasında kullanabilirsiniz. Daha sonraki evrelerde 1 haftalık yüklemeden sonra özellikle 5 ile 10 gr oranına düşerek kullanılmalıdır. ATP üretimi için özel doygunluk derecesine sahip olan kreatin, kasların oluşmasında ve enerji yükseltmekte ideal performans sağlar. Araştırmalara göre protein ve kreatin dengesi sağlanan spor aktivitelerinde enerji ve kas oranı da aynı derecelerde yüksek olmaktadır. İlk haftadan sonra dozaj düşürülmelidir.

Kreatin Hangi Yiyeceklerle Tüketilmelidir?

Zayıflamak ve kas yapmak için sadece kreatin kullanmak yeterli değildir. İnsülün seviyesine eşlik edecek aynı zamanda kan şekerinizi dengeleyecek yiyeceklere de yer verirken, et, yumurta ve tavuk gibi protein ağırlıklı ürünlerden de kaçınılmamalıdır. Protein ve karbonhidratla birlikte tüketilmesi gereken kreatin, yüksek glisemik indeksinden kaynaklı olarak % 36 etkili olacaktır. Bu süreçte kreatin kullanırken, karbonhidrat ve protein ihtiyaçlarının da karşılanması gerekmektedir.

Kreatin Kullanımı tek başına fayda sağlamayacak olan besin takviyesi, kullandıktan sonraki evrede azaltılması gereken gramaj değerine sahip olmalıdır. Detoks içeren bir ürün olduğu için karbonhidratlı sıvılarla birlikte tüketmeniz daha sağlıklı olacaktır.

Kreatin ATP Etkisi Nedir?

ATP etkisi olarak kreatin kullanımı özel bir güç enerji sağlama kapasitesine sahiptir. Ancak yan sıvı ürünlerle birlikte tüketilmesi gereken besin takviyesi olarak, ATP döngüsüyle birebir aynı olması gereken üretim uzantısı olmalıdır. Bu süreçte 100 ile 130 kilo ağırlığı tek seferde kaldırabilir, 1 aylık kullanımdan sonra 10 kilo daha fazla kaldırma kapasitesine sahip olabilirsiniz.

Kısa süreli enerji kaynağı olarak, gücünüzün ve enerjinizin artmasında etkili olacak, ideal besin takviyesi olarak, sağlıklı bir spor egzersiz süreci geçirmenize de destek olacaktır. Günlük dozaj ve gramaj değerini aşmamak gerekmektedir.

Kreatin Egzersiz Kullanım Önerisi

Kreatin belirli bir zamanda kullanılması gereken bir besin takviyesi değildir. Egzersiz öncesi ve sonrası kullanılmasında hiçbir sakınca bulunmamaktadır. Kan şekerinin dengelenmesi ve spor sırasında düşmesine karşın şekerli gıdalar kullanmak yerine kreatini karbonhidrat takviyesiyle birlikte kullanabilirsiniz. Performans artırıcı etkisiyle % 100 sağlıklı ve enerjik bir süreç geçirmenizi sağlayacak ATP değerinin üst seviyelerde kalmasına destek olacaktır. Günlük olarak egzersiz öncesi ve sonrası karbonhidrat desteğiyle kullanabilirsiniz.

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Copyright © 2020, SSN Sport Style Nutrition, All Rights Reserved.