SSN Sports Blog
Reklam
Reklam

Yağ Kasa Dönüşür Mü?

Reklam
Yağ Kasa Dönüşür Mü?

Yağ Kasa Dönüşür Mü?

Yağları kasa dönüştürülmesi tam anlamıyla bir şehir efsanesi denebilir. Her ne kadar birçok sağlık dergisi bunu kapağına taşıyarak yağların kasa çevrilmesi konusunda vaatler verse de bu gerçeği yansıtmaz. Öncelikle herkesin bilmesi gereken hiçbir şekilde oturarak yağ dokuları kasa dönüşmez ancak yapılan mücadele ile kişi kendinde bir değişim yaşandığını hissedebilir. Yağ kasa dönüşür mü? Sorusunun en basit cevabı bunun mümkün olmayacağı yönündedir. Çünkü yağ ve kas dokuları birbirinden farklıdır.

Yağ Ve Kas Dokuları Birbirinden Farklıdır

Kas nötr olarak çalışan bir motorsa uyku anında da hep kalori yakmayı sağlayan aktif bir dokudur. Hareket ettiğinde hareket kadar kalori yakılır. Aynen arabanın aldığı hız kadar yakıt tüketmesine benzetmek doğru bir bakış açısı olabilir. Yağ var ise fazla enerjinin depolanmış halidir ve hiçbir işe yaramaz. Tek amacı vardır depolandığı yerde oturmak, kişinin yağları yakmak için çaba sarf etmesi lazım. Aksi halde özellikle bel kısmında arabanın lastiği gibi nasıl bir şekilde durur.

Sağlık İçin Vücut Yağına İhtiyaç Var

Vücut yağı kişiyi darbelere karşı koruyan bir dolgu, vücut ısısını koruyan bir yalıtım ya da çay bardağını koyacağınız bir sehpa değildir. Elbette sağlıklı kalmak için vücut yağına ihtiyaç var ancak bunun için parçalanmış karın kasları ve yağsız yanlarda dolaşmak çok daha korkusuz bir durumdur. Yağ kasa dönüşür mü?  Sorusuna cevap verebilmek için yağ ve kas dokusu arasındaki farkı öğrenmek gerekir. Her ikisi arasındaki ayrımı öğrendikten sonra hem yağlardan kurtulmak hem de kasları büyütmek için işe koyulma zamanı gelmiş demektir.

Reklam

Kas Bir Doku, Yağ İse Bir Maddedir

Vücudun gereksiniminden daha fazla tüketilen yiyecekler karbonhidrat, yağ ve proteinlerin yağ dokusuna dönüşerek vücutta depolanır; her sağlıklı bireyde belli oranda bulunması gereken ya vücuttaki anatomik gerekse fizyolojik fonksiyonlar için gereklidir. Vücuttaki yağ ağırlığının artması nedeniyle kaslar zayıflar ve vücut hacmi genişler bir zaman içerisinde kişinin sağlığını tehlikeye sürükleyen bir durum haline gelir. Kas bir doku yağ ise bir maddedir dolayısıyla yağ kasa dönüşür mü? Sorusunun cevabı böyle bir dönüşümün söz konusu dahi olmadığı yönündedir. Ancak yağlar yapılarak kaslar büyütülebilir bunun için de düzenli egzersiz yapılmalı aynı zamanda düzenli ve sağlıklı beslenme kurallarına uyulmalıdır.

Yağ Oranlarının Seviyesini Düşürmek Mümkün

Ergenlik çağında vücutta yağ birikimi artar aynı şekilde hamilelikte de ya oranlarında %30’ları aşan artışlar gerçekleşir. Ancak yapılan egzersiz ve yürüyüşleri sayesinde vücuttaki yağ oranlarının seviyesini düşürmek mümkündür. Çünkü vücut yağ dokusunun fazlalığı sağlık açısından risk oluşturur. İnsan vücudunda bulunması gereken mineral yağ miktarı konusunda biyolojik bir eşik olarak kabul edilir, bu eşiğin altına inildiğinde yine kişinin sağlığı tehlikeye girer.

Reklam
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Copyright © 2020, SSN Sport Style Nutrition, All Rights Reserved.